Walk for Freedom Maastricht

Op zaterdag 20 oktober doen net als vorig jaar meerdere kerken uit de regio mee aan de walk for freedom in Maastricht; een wereldwijd wandelevenement om fondsen te werven en bewustwording te creëren. Het doel van de zogenoemde Walk For Freedom is om het licht te laten schijnen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij.

Het doel van A21, een wereldwijde anti-mensenhandel organisatie, is dit jaar om met meer dan 200 wandelingen in 50 landen nog meer fondsen te werven en nog meer mensen bewust te maken dat slavernij nog steeds bestaat.

Walk For Freedom 2018 from A21 on Vimeo.

Initiatiefnemer van de Maastricht ‘Walk’, Marlies Ruitenberg: “Mensenhandel is de snelst groeiende vorm van misdaad ter wereld, het genereert meer dan 140 miljard euro per jaar. Het is onze missie om moderne slavernij af te schaffen. Overal en voorgoed.”

De Walk For Freedom is te herkennen doordat het één lange lijn van deelnemers is, gekleed in het zwart. Zo vertegenwoordigen zij de 27 miljoen slaven zonder stem.

“Mensenhandel is de snelst groeiende vorm van misdaad ter wereld, het genereert meer dan 140 miljard euro per jaar. Het is onze missie om moderne slavernij af te schaffen. Overal en voorgoed.”

We lopen samen om slavernij af te schaffen. Op 20 oktober, zullen we over de hele wereld lopen om bewustwording te creëren over de gevaren van mensenhandel en om vrijheid en gerechtigheid te verkondigen voor iedereen.

Datum: zaterdag, 20 oktober
Check-in tijd: 12:30
Aanvang Walk: 13:00 – 15:00
Adres : limburglaan 10, hal gouvernement, parkeren kan op de parkeerplaats van het provinciehuis
Afstand : 4 km

We zullen in stilte wandelen in een enkele colonne. Vrijwilligers zullen flyers uitdelen met cijfers en feiten over mensenhandel. Op deze manier creëren we bewustwording tijdens het lopen aan de mensen op straat.

Denk aan het volgende:
1 Draag zwarte kleding, comfortabele schoenen en als het kan je Walk For Freedom T-shirt of hoodie. Shirts zijn nog te koop via walkforfreedommaastticht@gmail.com
2 Loop niet alleen, neem iemand mee! Deelnemers kunnen zich nog inschrijven op de dag zelf op locatie.
3 Er is ook dit jaar weer een podcast beschikbaar, die je van te voren kan beluisteren, of natuurlijk terwijl je loopt, met een koptelefoon of oortjes

Voor vrijheid,
Marlies Ruitenberg
Host WFF Maastricht

Loop je ook mee? Geef je op via deze link