Dag 5: afgestemd op God

Dag 5

Een van de redenen waarom de combinatie van bidden en vasten zo krachtig is, is dat ze samen een kettingreactie activeren waarbij we Gods koninkrijk op aarde manifesteren. Deze volgorde noem ik overeenstemming … afstemming … opdracht. Wanneer we in overeenstemming met God komen, zijn we afgestemd op Gods perfecte wil op aarde zoals die al in de hemel is. Wanneer we in overeenstemming zijn met de hemel, ontdekken we dat God ons kan gebruiken op manieren die we nooit voor mogelijk hadden gehouden; dan beginnen we te wandelen in onze opdracht – het doel waarmee God ons heeft geschapen te vervullen.

God heeft je een specifieke en unieke opdracht gegeven. Je bent een meesterwerk ontworpen door God om een ​​verschil te maken in deze wereld. Er is een heel specifiek doel waarvoor je bent gemaakt. God is de Enige die je echt over dat doel kan vertellen, en om het te vervullen, zul je Zijn kracht nodig hebben.

Dit is een gegeven: als het gaat om het nastreven van onze door God gegeven opdracht, als jij en ik niet afgestemd zijn op Gods stem, zullen we alleen de stem van de menigte horen en overweldigd worden door de druk van het leven. Net als een radiostation dat we niet goed kunnen horen, zullen alle stemmen statisch zijn en het ons moeilijk maken om op de Stem te af stemmen die we moeten horen.

Terwijl je vast, laat je honger je helpen om je op God te concentreren. Telkens als je een steek van honger ervaart, vraag God dan om je honger naar Hem te verhogen op dezelfde manier waarop je naar voedsel hongert.

Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 73 en 83)