Dag 4: Druk de reset knop in

Dag 4

Zie jij jezelf als een tempel? De Bijbel zegt dat je lichaam een tempel van de Heilige Geest is. We moeten “de smurrie” uit Gods tempel halen, zodat we zijn stem duidelijk kunnen horen en ons kunnen voorbereiden op nieuwe dingen die Hij in en door ons wil doen. Zelfs als je naar de kerk gaat, je Bijbel leest en aanbidt, zijn er tijden dat je je ziel een goede voorjaarsschoonmaak moet geven om het weer fris te maken.

Terwijl we ons leven leiden, kunnen we in de loop van de tijd alles over ons heen krijgen. Terwijl onze geest voortdurend nieuw wordt gemaakt door Christus, kan onze ziel zwaarmoedig, negatief en traag worden.

De voortdurende eisen aan onze ziel, de afleiding en het lawaai kunnen ons zwaar belasten en ons in een geestelijke mist zetten. Het leven heeft een manier om te stapelen op de druk en de pijn, waardoor onze emoties uit de gratie raken. Als we moe en zwaarmoedig worden, kan ons geweten ongevoelig worden,  niet meer gehinderd door dingen waar je je eens van bekeerd had. Gods stem wordt langzaam gedempt en we beginnen onze passie voor Hem te verliezen. Het vuur binnenin dimt en we schakelen over op de automatische piloot en opereren vanuit een positie van verplichting of routine in onze relatie met God, in plaats van een van genegenheid en ijver.

Vasten raakt de resetknop van onze ziel. Om de nieuwe dingen te ontvangen die God in ons leven wil brengen, moeten we regelmatig op de resetknop drukken. Dit is wat ik noem het ervaren van een nieuwheid van ziel. Wat een krachtig geschenk hebben we gekregen door te vasten.

Zorg er samen met je vasten voor dat je je tempo vertraagt ​​en afleidingen wegneemt. Probeer een aantal tijden van stilte en eenzaamheid toe te voegen, samen met je vasten.

Bron: Youversion bijbel app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 68-71)