Dag 20: Waar ben je op gericht? Opluchting of de glorie van God?

Dag 20

We willen allemaal dat onze gebeden verhoord worden. De belangrijkste reden waarom onze gebeden niet worden verhoord, is: “We zijn niet gericht op de glorie van God!” Denk aan de gebeden in je leven. Wil je gelukkig zijn in je huwelijk, of wil je dat God verheerlijkt wordt in je huwelijk? Wilt je alleen dat je kinderen aardig zijn en niet in de problemen komen, of wil je dat God verheerlijkt wordt in hun leven? Wil je simpelweg uit je financiële rotzooi komen en wat opluchting voelen, of wil je dat God verheerlijkt wordt met je financiën?

Onze motivatie voor gebed moet niet alleen op onszelf zijn gericht, zodat we kunnen hebben wat we nodig hebben. God gedijt wanneer Hij zichzelf kan bewijzen. Hij wil verheerlijkt worden in en door ons, en Hij wil verheerlijkt worden op de aarde. God zal die glorie delen met niemand. Hij verdient niets minder dan al de glorie, alle eer en alle lof. God verheerlijken moet het motief zijn van onze gebeden, niet alleen onze opluchting.

Vasten maakt ons sterker. God verwacht niet dat we zonder Zijn kracht door de uitdagingen van het leven kunnen gaan. Gebed en vasten brengen ons naar de plek waar we kracht kunnen ontvangen. Als je Hem aanbidt, bent je dan van plan om met zijn kracht de toekomst in te gaan en heel bewust alle bronnen te gebruiken die Hij voor je heeft.

Bron: Youversion bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 56-57)