Dag 2: Een nieuwe mindset

Dag 2

Het is tijd om een ​​nieuwe kijk op vasten te krijgen. Wanneer het op de juiste manier wordt beoefend, is vasten iets waar iedereen van zou moeten genieten. Dat klopt … geniet ervan! Vasten is voor elke volgeling van Jezus. Te veel mensen vasten met een strikte instelling die zich richt op onthouding. Het vasten waar ik het over heb is anders. Natuurlijk houdt het in dat je je onthoudt van voedsel, maar de mindset is compleet anders. Het is mogelijk om minimale fysieke leegte te hebben met maximale geestelijke volheid.

Vasten is een van de krachtigste geestelijke wapens die gelovigen kunnen gebruiken. Misschien heb je het nog nooit eerder gedaan. Er bestaat een ernstige misvatting dat vasten voor serieuze superchristenen is of alleen in tijden van crisis. Sommigen denken zelfs dat vasten slechts een oudtestamentisch iets is. Niets is verder van de waarheid verwijderd.

Jezus zei in Mattheüs 6:16: “Wanneer u vast.” Hij zei niet als u vast!
Er is een nabijheid van God die je gewoon niet zult ervaren door gebed of persoonlijke toewijding alleen. Je zult moeten vasten. Je krijgt een openbaring van Gods Woord wanneer je vast die je eenvoudigweg op geen andere manier kunt vinden. Jezelf losmaken van de afleidingen van de wereld door te vasten en door gebed in de kracht en aanwezigheid van God te komen, brengt een bovennatuurlijke frisheid en nieuwheid voor onze ziel.

Waar ga je de komende 20 dagen voor vasten? Je vasten hoeft niet per se voedsel te zijn. Je kunt vasthouden van sociale media of iets dat je zou helpen om meer gericht te zijn op je aandacht voor God en Zijn Woord.

Bron: Bijbelplan Youversion /Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 63-64)