Dag 16: alleen met God zijn

Dag 16

Soms laat ik me makkelijk afleiden. En jij? Het is zo gemakkelijk om afgeleid te worden door alle dingen die gaande zijn in ons leven. We kunnen zo in beslag genomen worden door alle dingen die we moeten doen, dat we constant leven op de snelweg van ons leven. Het oké is om op de snelste rijstrook te rijden, zolang je maar regelmatig stopt om alleen met God te zijn. Zelfs Jezus moest tijd nemen voor Zijn Vader om opnieuw gevuld te worden.

Zowel Mozes als Johannes de Doper creëerden ruimte voor de Vader om opnieuw gevuld te worden. Ze waren in de woestijn toen ze Gods stem hoorden. Ik zeg niet dat je een kapmes moet pakken en je een weg moet banen door de wildernis of ergens naar toe moet reizen, maar of het nu in je auto, je slaapkamer of waar dan ook is, neem tijd alleen met God zodat je de stem van je hemelse Vader kunt horen.

Van God horen hoeft niet per se lang te duren, maar het moet zeker ook niet gehaast gebeuren. Je hoeft niet elke dag van de week twee uur per dag te bidden en tot God te roepen om Zijn stem te horen. Je Bijbel lezen betekent niet dat het vier hoofdstukken per dag moet zijn. We maken dit ingewikkelder dan het moet zijn. Wat je wel nodig hebt is tijd die apart wordt gezet, tijd voor niets anders dan jezelf en God, en je moet die tijd bewaken. Kies een plek die voor je werkt, waar je echt alleen met God kunt zijn en los kunt komen van de gebruikelijke afleidingen. Bereid je voor om van Hem te horen. Dingen zoals je Bijbel, een pen, een markeerstift en een dagboek  zijn gemakkelijk om beschikbaar te hebben. Zorg dat aanbiddingsmuziek binnen handbereik is. Houd je tijd met God fris en nieuw, maar ook eenvoudig en duurzaam. Ontdek wat voor je werkt en creëer ruimte voor God.

Bron: Youversion Bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 44-45)