Dag 15: Het begin van een doorbraak week

Dag 15

Ik vind het volgende heel interessant: toen God de gelovigen wilde vullen met de Heilige Geest, de meest verbazingwekkende vervulling van alles, vroeg Hij hen niet om over alles na te denken en erachter te komen hoe dat zou gaan gebeuren. Hij heeft ook niets geforceerd. Hij onthulde wat hen te wachten stond en vroeg hen om klaar te zijn, en vroeg daarna aan ze om een ruimte te creëren waar het kon gebeuren.

Jezus vertelt ons in Mattheüs 6: 3-4, 6, 17-18 hoe we ruimte kunnen creëren. In deze verzen zegt Hij niet: “als”. Hij zegt “wanneer” u deze dingen doet. Hij ging ervan uit dat we als zijn kinderen ruimte in ons leven zouden willen creëren zodat ons kan vullen met zijn beloningen. Wanneer je geeft, bidt of vast, creëer je ruimte voor God om verbazingwekkende dingen in je leven te doen.

Voor velen voelt week drie als een doorbraakweek. Omdat je lichaam gewend is geraakt aan minder voedsel, heb je meer dan waarschijnlijk minder hongergevoel. Omdat je lichaam is ontgiftigd, ervaar je waarschijnlijk ook minder pijn en hoofdpijn. Omdat je lichaam niet zoveel energie gebruikt om voedsel te verteren, kan het meer energie steken in de herstellende processen. Tijdens de laatste week kun je ook merken dat je ook beter slaapt. Geestelijk gesproken kan deze week heel krachtig zijn,want  je geest heeft de sprong gemaakt om meer op God te focussen.

Maak een keuze om je periode van vasten sterk te eindigen, en vraag God om je te helpen je momentum te behouden (of zelfs te versterken) terwijl je verder gaat met dit jaar.