Dag 14: Maak ruimte voor de Heer

Dag 14

Gebed en vasten gaat over het creëren van ruimte voor God, het opruimen van de landingsbaan in ons leven zodat God kan landen. Als je wilt dat er iets nieuws en spannends gebeurt in je leven, dan moet je wat ruimte creëren. Een zwangere moeder doet er alles aan om de perfecte kinderkamer te creëren voor haar nieuwe kleintje.

Denk aan dat nieuwe wat je wilt dat God in jouw leven doet. Denk aan dat probleem dat je pad blokkeert waarvoor je God nodig hebt om het  te verwijderen. Hoe graag God ook iets verbazingwekkends in je leven wil doen, is Hij een vuller, geen dwinger.

Te vaak besteden we zoveel tijd en energie om elk denkbaar scenario voor ons uit te stippelen. We willen dat God dit doet; we willen dat God dat doet. Maar terwijl God zegt: “Creër gewoon een beetje ruimte voor Mij, en ik zal binnenkomen en het vullen.” Door God te zoeken en Hem volledig te volgen, creëer je ruimte voor God om te bewegen. Terwijl je vast en terwijl je bidt, maak je ruimte voor God om te doen wat alleen Hij kan doen. Hij is een vuller, geen dwinger.

Misschien heb je geprobeerd om aan dit vasten deel te nemen, maar ben je onderweg gestruikeld. Ik wil je aanmoedigen om door te gaan. Laat je niet ontmoedigen door te kijken naar de keren dat je toegaf aan honger en het verknoeide. Word hierdoor bemoedigd: wanneer we tot God naderen, komt Hij tot ons.

Bron Youversion Bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en spirituele vrijheid door Stovall Weems (pp. 37-38)