Dag 13: Goedheid Grootheid en Glorie

Dag 13

Een geweldige manier om elke dag te beginnen is door je te richten op wie God is! Richt je vandaag op de goedheid, de grootheid en de glorie van God. Dagelijks focussen op deze drie eigenschappen van God geeft ons een compleet beeld van God door een filter van genade. Het Onze Vader is een geweldig gebed om ons te helpen na te denken over de goedheid, de grootheid en glorie van God.

Wanneer we God onze Vader noemen, herinnert het ons eraan dat we zijn kinderen zijn. Hij houdt van en zorg voor zijn kinderen. Hij is een geweldige vader. Maar dat is niet genoeg, toch? Je kunt weten dat je geliefd bent en dat God goed is, maar je kunt nog steeds moeilijke tijden doormaken. Dus we moeten niet alleen focussen op Gods goedheid, maar we moeten ook ons ​​richten op hoe groot God is. Onze grote God is in de hemel. Wanneer we denken aan onze God in de hemel, herinnert het ons eraan dat hij regeert en de baas is. Hij heeft alle kracht die we nodig hebben om moeilijke tijden door te komen. Ten slotte mogen we God glorie geven. Wanneer je Gods naam “heiligt”, is het een nuttige herinnering dat het leven niet alleen om ons draait.

Als je ’s ochtends opstaat, moet je prioriteit nummer één zijn om in de juiste mindset te komen voor je dag. Eerste dingen eerst – gewoon richten op wie God is! Richt je op Zijn goedheid, grootheid, glorie en vraag Hem om je te helpen al het andere te zien door dat filter. Vergeet niet dat het niet gaat om wat je doet. Het gaat over wie God is.

Bron: Youversion Bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 33-34) Eems (p.30)