Dag 12: Focus je op Zijn Liefde

Dag 12

Vandaag concentreren we ons op Gods liefde. De manier waarop we kunnen groeien in onze liefde voor God en anderen is door ons te concentreren op Zijn liefde voor ons. Gods liefde is eindeloos en komt  zonder enige voorwaarde tot ons; Hij houdt van ons, ongeacht wat we hebben of niet hebben gedaan. Als je je richt op Gods liefde, zullen zijn vreugde en vrede volgen.

Je gevoelens zullen volgen waar je op focust. Dat is waarom het zo belangrijk is om je te concentreren op de goedheid van God door Zijn Woord. Als je je op je fouten concentreert, voel je je uiteindelijk veroordeeld. Zorg ervoor dat je niet in die valkuil valt. Als je goed presteert, kan het tot trots leiden. Aan de andere kant, als je niet goed presteert, is de vrucht veroordeling. Hoe dan ook de vrucht van het hebben van een op prestaties gebaseerde relatie is een verlies-verlies situatie. Als we proberen op basis van onze prestaties tot God te komen, raad eens? Het zal nooit goed genoeg zijn. Niemand van ons zou ooit zo goed kunnen zijn; alleen Jezus was in staat om dat te doen. Dat is waarom we ons moeten concentreren op Gods liefde voor ons.

Zorg ervoor dat je regelmatig mediteert over verzen die je helpen om je te concentreren op Gods liefde. Wees vandaag bewust om je te concentreren op Gods liefde voor jou en vraag Hem om je een nieuwe openbaring te geven over hoeveel Hij van je houdt.

Bron: Youversion Bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (p.30)