Dag 1: je relatie met God opwekken

Dag 1
Hoe dicht voel je je bij God? De meesten van ons voelen dat er meer is in een relatie met God dan wat we momenteel ervaren. Ik heb opgemerkt dat terwijl de overgrote meerderheid van de gelovigen begint met veel passie en ijver in hun relatie met God, na verloop van tijd dat enthousiasme afneemt. Van dag tot dag wordt hun relatie met God uiteindelijk passief. Er zijn af en toe uitbarstingen van opwinding, maar zelfs die opwinding is van korte duur. Hun wandel met God lijkt een paar hoogtepunten te hebben, een paar dieptepunten … en een hele hoop alledaagse in-betweens.

Doet het je niet was, zoals het mij wat doet, dat er iets vreselijk mis is met een passieloze, passieve, alledaagse, eentonige relatie met God? Zijn we niet vaag verontrust over het idee dat een dagelijkse relatie met God … de God van het universum … kan eindigen met de smaak van oud brood? De Bijbel is duidelijk dat onze passie en geestelijke vurigheid constant moeten zijn. (Romeinen 12:11). Dus waarom hebben zoveel christenen een geloofservaring aanvaard die zo ver onder is wat God voor hen bedoelde?

Een hartstochtelijke, bloeiende relatie met God zou de norm moeten zijn, niet de uitzondering voor elke volgeling van Christus. Gedurende de volgende 21 dagen kan je relatie met God worden opgewekt. Het onderhouden van een frisse, opwindende, gepassioneerde relatie met God is iets waar we letterlijk voor moeten vechten om te beschermen. Vergis je niet – wij hebben een echte vijand die niets anders wil dan dat onze ziel in slaap wordt gesust, terwijl wij denken dat alles in orde is.

Doe de volgende 21 dagen mee met de ervaring van vasten, bidden en luisteren naar de stem van God door Zijn Woord. Misschien was je ooit enthousiast over God en zat je vol met zijn leven. Maar nu, als je eerlijk bent, weet je dat andere dingen je aandacht hebben getrokken, en je hart is verhard tot de vreugde en frisheid die je ooit voelde. Of misschien bent je ver van God en worstel je met verslavend gedrag of andere problemen. (En trouwens, is er echt iemand die geen problemen heeft?) Het goede nieuws is dat het potentieel voor een duurzame, bloeiende relatie met God echt aanwezig is. Het moet gewoon worden opgewekt.

Neem even de tijd om na te denken en een dagboek bij te houden: wat is je grootste obstakel om de ijver en passie te ervaren die wordt beschreven in Romeinen 12: 11-12? Vraag God om een ​​passie in je relatie met Jezus aan te wakkeren of opnieuw te ontsteken.

Bron: Youversion bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 1-4)