Dag 21: God willen gehoorzamen

Dag 21

We zijn aan het einde gekomen van 21 dagen bidden en vasten. Hoe voel je je? Voel je je dichterbij, meer verbonden met God? Is je geestelijk leven ontwaakt?

Heb je zin om God te gehoorzamen? Laat me het je op deze manier zeggen: “Als je geen zin hebt om God te gehoorzamen, dan is er iets mis met je gevoelens. Zoveel van onze christelijke leer is erop gericht om God te gehoorzamen, ongeacht hoe je je voelt, maar de Bijbel is duidelijk dat we het grootste deel van de tijd zin moeten hebben om God te gehoorzamen. Hiervoor is het nodig om te ontwaken. Dit is waarom we vasten. Wanneer je geestelijk ontwaakt, begin je een verlangen te hebben om Hem te gehoorzamen en het pad van gerechtigheid te bewandelen.

We zijn terug waar we begonnen op de eerste dag met Romeinen 12:11. Ik hoop dat je als gevolg van de laatste 21 dagen weer vurig bent geworden. Het is zo belangrijk dat je gehoorzaamheid voortvloeit uit ‘willen’ en niet ‘moeten’. Hoewel we niet worden geleid door onze gevoelens, zijn ze wel belangrijk. We zijn geschapen naar het beeld van God en God heeft ons geschapen met emoties en gevoelens. God wil dat je hart, je passie en je liefde toenemen en overstromen in gehoorzaamheid. Onthoud dat gepassioneerd christendom de norm is, niet de uitzondering.

De principes die je in deze eenentwintig dagen hebt beoefend, zijn heel gemakkelijk op lange termijn vol te houden. Gebed, vasten en persoonlijke toewijding zijn allemaal vrij eenvoudig toe te passen in je dagelijks leven. Gedurende deze laatste eenentwintig dagen heb je ruimte gecreëerd voor God om je leven te vullen. De beste manier om hier mee door te gaan is om die ruimte voor onbepaalde tijd open te houden. Sta het niet toe om het met andere dingen te vullen! Bescherm die tijd en ruimte met God en maak er elke dag een prioriteit van. Je kunt je beste leven nu leiden, als je geestelijk je beste leven leidt!

Bron: Youversion Bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 90-91)