Dag 19: ben je afgestemd op Gods woord?

Dag 19

Ik heb een hele belangrijke vraag voor je: “Weet je wat Gods Woord over jouw situatie zegt?” Effectief gebed is gebaseerd op het Woord van God.

Effectief gebed is niet gebaseerd op onze autoriteit, maar op het gezag van Gods Woord! We moeten het Woord goed genoeg kennen om op het Woord gebaseerde gebeden te bidden. Gebed gaat niet zozeer over krijgen wat we willen, maar over afstemmen op wat God wil. Mattheüs 6:33 vertelt ons duidelijk wat Hij wil. Hij wil dat we eerst Hem zoeken! Smeek je om een ​​financiële doorbraak? Dan moet je afgestemd zijn op wat God zegt over financiën. Geef je je tiende? We hebben een aandeel in de effectiviteit van onze gebeden, en dat heeft alles te maken met afgestemd zijn op Gods Woord.

Zie je dat bidden eigenlijk minder gaat over het krijgen van God, omdat het gaat om het afgestemd zijn op wat God al wil doen. Vaak kunnen we ons echter zo concentreren op onze eigen troost of onze eigen voorkeuren dat we niet eens de tijd nemen om onszelf te onderzoeken om te zien wat Gods Woord over onze situatie te zeggen heeft. We moeten onze gebeden afstemmen op het Woord, en we moeten misschien ook enkele aspecten van ons leven afstemmen op Zijn Woord.

Gebed en vasten is de voorbereiding die we doorlopen om ruimte te creëren die ons klaar maakt voor het nieuwe dat God in en door ons wil doen. Gods nieuwe wijn verandert ons altijd door ons geloof uit te breiden, ons doel te vergroten en een vernieuwde visie te geven. Bid dat de Heer je leven zal verruimen om Hem te verheerlijken, dat hij je vrijmoedigheid zal geven om uit te stappen en door Hem gebruikt te worden.

Bron: Youversion Bible app / Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (pp. 54-56)