In Zijn Naam!

Dag 18

Jezus zei tegen zijn discipelen om in ZIJN naam te bidden. Begrijp je wat dat betekent? Jezus heeft ons zijn naam gegeven om te gebruiken! Stel je voor dat een miljardair je zijn creditcards gaf en je toestemming gaf om zijn bankrekening te gebruiken. Je zou zijn naam en zijn middelen kunnen gebruiken om alles te krijgen wat je nodig hebt. Wauw, dat zou geweldig zijn! Maar hier is de voorwaarde. Je wist dat er een voorwaarde moest zijn, toch? Alles wat je met zijn geld zou doen, moest in overeenstemming zijn met zijn smaak en waarden. Bidden in Jezus ‘naam betekent precies hetzelfde; bidden in overeenstemming met Zijn waarden.

God heeft ons totale toegang gegeven tot Zijn ongelooflijke kracht en onbeperkte middelen. Als we bidden in de naam van Jezus, heeft het dezelfde kracht alsof Jezus Zelf zou bidden. Het verschil tussen ons en Jezus is dat Jezus altijd in volledige afstemming is met zijn Vader. Dat is de reden waarom periodieke seizoenen van vasten zo belangrijk zijn. Vasten is de meest effectieve manier om echt op één lijn te komen met God. Dus de eerste stap naar biddende gebeden die veel baat hebben, is bidden in overeenstemming met Gods wil.

We kunnen naar de troon komen met zo’n buitensporige vrijmoedigheid omdat Jezus waanzinnig rechtvaardig was! Als we bidden, kunnen we tot God komen in de autoriteit van Jezus ‘naam, en we kunnen erop vertrouwen dat we genade, genade en perfect getimede hulp zullen vinden. Wees vandaag daarom moedig in je gebeden!

Het is belangrijk om te onthouden: “Vasten is geen doel op zichzelf; het is een middel waardoor we de Heer kunnen aanbidden en ons nederig aan Hem onderwerpen … {Vasten) nodigt God uit om in je probleem te komen. Als de gebeurt, dan is in de kracht van God overwinning mogelijk. “- Elmer Towns

Fragmenten uit Awakening: een nieuwe benadering van geloof, vasten en geestelijke vrijheid door Stovall Weems (p.53)